Bináris opciós kereskedés és stratégia – Veszteség nélkül abbahagyni?

Hogyan zajlik a bináris opciós kereskedés?

A bináris opciós kereskedés lényege, hogy adott idő alatt megtippeljük egy adott árfolyam, devizapár vagy eszköz elmozdulását. Ez nem is tűnik túlságosan nehéznek, azonban mint mindenhez, ehhez is kell némi utánajárás, hogy elkerüljük a buktatókat, valamint szükséges egy megfelelő bináris kereskedés stratégia is. Az akadályok elkerülése érdekében és a helyes út megtalálásában, valamint a saját bináris opció bináris opciós kereskedésstratégiák kialakításában nagy segítséget nyújt a Bináris mentor – stratégiák, tippek és tesztek egy helyen weboldala.

Néhány évvel ezelőtt, amikor a bónuszrendszer még elérhető volt, a legtöbben abba a hibába estek, hogy nem számoltak a bónuszrendszer következményeivel. Kezdjük rögtön egy egyszerűbb példával. 500 dollár befizetésünkhöz 1000 dollár bónuszt kaphattunk. Ahhoz azonban, hogy kivehessük a számunkra megfelelő összeget bankkártyánkról, a befizetett összegünk 40-szeresével kellett kereskednünk.

Bináris opció stratégiák – Tanulj profiktól

Bináris opció stratégiák

Először is tisztázzuk, hogy az adott brókernél, ahol regisztráltunk, profiloldalunkon mindig, minden kiadást-nyereséget nyomon tudunk követni, így nem kell attól tartanunk, hogy pénzünk eltűnt. Az online tőzsdén való kereskedés egyre elterjedtebb, azonban nagy sikereket elérni ezzel a megoldással is viszonylag nehéz. Nézzünk egy példát egy adott pozíció megnyitására, hogyan is kellene kereskedni bináris opciós stratégiákkal.

 

Bináris kereskedés demo számlával

Először is töltsük fel demo számlánkat – vagy adott esetben már éles számlánkat – és kezdjük meg a kereskedést! A mostani példában 2000 dolláros egyenlegről indulunk, mely tartalmazza a kivéteket, a letéteket, a zárt pozícióink veszteségét és nyereségét egyaránt. Ebben az esetben 0 dollárral számolunk valamennyi nyitott pozíció összes nyereségét és veszteségét tekintve. 2000 dollár lesz továbbá a rendelkezésünkre álló egyenlegünk, valamint tőkénk is. Pozíciónyitáshoz nem kell mást tennünk, mint az erre alkalmas online tőzsdézésre fejlesztett platformon a Vétel gombra kattintani, amelynek az ára most például 60 dollár lesz devizapáronként. Az árat természetesen mindig az adott eszköz, illetve a bróker saját szabályrendszere alakítja. A kritériumainkat a következő módon határoztuk meg: devizapár száma: 100, zárás nyereséges árfolyamon: 84 dollár, zárás veszteséges árfolyamon 73 dollár, az általunk vásárolt teljes összeg pedig 100*60, tehát 6000 dollár. A devizapárhoz rendeljünk egy kezdeti letétet, mely 10%-ot fog kitenni, ami ebben az esetben 600 dollár lesz. A pozíciónk fenntartásához további letéttel kell számolnunk, mely 5%-ot, azaz ebben az esetben 300 dollárt fog kitenni.

bináris kereskedés stratégia

Bináris kereskedés stratégia – tippek

Ha a deviza értéke egy órán belül 64 dollárra emelkedik, akkor egyenlegünk egységnyi mennyiséggel növekszik. A legfontosabb továbbá, és a legnagyobb kockázatot a piaci spreadek értékváltozásai jelentik. Ez a Vétel/Eladás mezőben található, ahol sikeres kockázatkezelésünk érdekében szignálalkalmazások által leadott megbízásokat és grafikonos deviza előrejelzéseket követhetünk figyelemmel.

Milyen szignálalkalmazásokat állíthatunk be?

  • A stop limit megbízás a bróker nyereségeit védelmezi, amennyiben a részvény, index vagy árucikk árfolyama emelkedik. Az említett funkció ilyenkor automatikusan eladja a terméket, ha annak az ára eléri a beállított szintet.
  • Ennek ellentettje a stop loss – tehát a maximális veszteség – mely szintén védelmi funkciók miatt alakult ki. Ha a részvény elér egy minimális árat, akkor piaci áras megbízássá válik. A piaci áras megbízás igénybevételekor a lehető legkevesebb veszteséget realizálhatjuk, és megvédhetjük nyereségünket.
  • A garantált stop hozzáadása limitálja a lehetőségét továbbá az adott pozíció elveszítésére, meghatározott árat és kockázatot jelent számunkra. Ha például veszünk egy Apple részvényt melynek eladási/vételi ára 800 dollár, és mi 10 Apple részvényt vásárolunk, és tegyük fel, hogy a garantált stop 10 dollárban mérhető, akkor a garantált stopot emeljük fel 750 dollárra. Így ilyenkor, ha 600 dollárra csökken a részvényünk ára, akkor mi 750 dollárnál már elhagyjuk a kereskedést, tehát veszteségünk mindösszesen 50 dollár lesz.milyen szignálok vannak

A tőzsdei kereskedés nehézségei

Ilyen – és ehhez hasonló – stratégiákat tehát nagyon fontos begyakorolnia mindenkinek, aki a demo számlás gyakorlás után meglepetések nélkül szeretne belevágni a tőzsdézésbe. Mint az a cikkben is olvasható, sok fogalmat jelentkezzkell megismernünk a különböző stratégiákon át, a bináris fordítóig, ezért érdemes alaposan utánajárni minden – az online kereskedést érintő – gazdasági eseménynek, hírnek és piacmozgásoknak. Szerencsénkre a https://www.binarismentor.com/akademia/ weboldalon, ami Magyarország legnagyobb bináris opciós portálja, egy ingyenes tanfolyam keretében lehetővé tették a különböző stratégiák és minden fontos tudnivaló elsajátítását. Az online tőzsde rengeteg előnnyel bír, hiszen mobilis, éjjel-nappal elérhető, és ha begyakorolt stratégiát használunk, akkor valószínűleg könnyen nagy arányú nyereséget realizálhatunk. Ehhez azonban körültekintően kell eljárnunk, és nem mellesleg a demó számlánkon legalább 10 – de inkább 15 – sikeres kereskedést folytatni.

  • Tehát, ha szeretnéd kipróbálni a bináris opciós kereskedést mindenféle kockázat és befizetés nélkül, egy egyszerű regisztráció után már kezdheted is a pozíciók megnyitását ajándék $1000 eljátszható pénzzel.

kripróbálom